Proč to děláme, když to dělá plno dalších ?

Jmenuji se Adam, a společně se mnou za tímto projektem stojí moje přítelkyně Míša, kterou poznáš z našich videí na našem Instagramu.

Mnoho lidí má vůči přírodním produktům předsudky a nenašlo v ně důvěru, jelikož pamatuje dobu několik let nazpátek, kdy byla přírodní drogerie a kosmetika velký boom. Kdo ji však vyzkoušel, brzy pochopil, že se jedná o odvětví plné kompromisů, neúplných informací a green washingu. Produkty ve většině případů nefungovaly tak, jak bylo prezentováno.

Možná ses v předešlých řádcích taky vzhlédla, a stejně jako my jsi vyzkoušela spousty různých produktů od čističů domácnosti po ekokosmetiku, a nakonec ses stejně vrátila do klasické drogérkové nabídky. Přestože sám přírodu miluji, a rád přírodní věci zkouším, měli jsme to doma taky tak.

Hlavní impuls, kdy se věci začaly měnit, bylo narození třetího člena naší smečky, našeho syna - Matea. Pokud jsi také rodič, tak je dost možné, že v následujících řádcích najdeš podobnost s vlastním příběhem. Tedy, proč to vlastně děláme, když to dělá plno dalších?

Ekzémy, svědění, zarudlá, podrážděná a červená pokožka novorozeného přírůstku. To všechno jsou nepříjemnosti, se kterými se většina rodičů u malých dětí setká. My jsme nebyla výjimkou. Co bys udělala jako první, když tvoje děťátko začne něco takového trápit? Většina lidí automaticky sáhne po lécích, všemožných mastích, nebo rovnou kortikoidech, aniž by věděli o obsažených látkách a dopadech na lidské tělo. Snižování nákladů na výrobu je jeden z hlavních motorů drogeriového a kosmetického průmyslu, a proto je naprostá většina produktů plná všeho možného. Zubní pasty běžně obsahují parabeny, deodoranty jsou plné hliníkových sloučenin a oblíbené univerzální čističe obsahují Triclosan a Chlor. Byli jsme za tyto pomocníky v nesnázích rádi, ale zamysleli jsme se nad problémem a hledali příčinu.

U Matea jsme tedy začali postupně. Pěna do koupele, šampón, tělové mýdlo, pleny, vlhčené ubrousky a další. A začaly se dít změny. Všechny tyto věci mají obrovský podíl na tom, proč už s ekzémy, vyrážkami a podrážděnou pokožkou nebojuje. Objevili jsme spousty nadstandardně kvalitních produktů na přírodní bázi, které již nejsou podmíněny žádnými kompromisy tak, jak tomu bylo dříve. Kortikoidové masti jsou dnes minulostí a my si uvědomili, že i taková drobnost, jako je výměna pracího gelu je čin, za který nám tělo poděkovalo.

A tady vznikla myšlenka, na které stojí Nature Kingdom. Sortiment, který u nás najdeš tvoříme tak, aby ti pomohl v podobném boji, který jsme vedli my jako rodina, a zároveň aby si sobě a svým nejbližším zajistila bezpečí a pohodu. Nejsme tady za účelem šíření zelené eko-mánie, ani si nesedíme na cestě za boj proti spalovacím motorům. Chceme pouze sdílet naši zkušenost, chceme, aby tento příběh inspiroval další a další rodiče a věříme že sortiment, který sami pečlivě vybíráme bude mít na všechny pouze pozitivní dopad. Jsme tady proto abychom ukázali, že přírodní produkty dnes dosahují nadstandardních kvalit, bez nutnosti kompromisů a chceme pro tebe tyto produkty sjednocovat na jedno místo. 

Přidejte se k nám do smečky Nature Kingdom na a my tě touto cestou budeme doprovázet.

Adam, Míša & Mateo


Tlačítko Návrat na Vrch